Yulaflı Üzümlü Bisküvi

Sağlıklı numarası yapan kurabiyelerden biri yulaflı üzümlü olandır. Yersiniz, nasıl olsa yulaflı dersiniz, içiniz rahat eder ama kurabiye kurabiyedir, içinde yulaf olması yağlı ve şekerli olmasını engellemiyor ne yazık ki :) Amma velakin güzel bir atıştırmalık ve işe okula götürmek için ideal.

Yulaflı Üzümlü Kurabiye Tarifi:

- 115 gr. tereyağı
- 115 gr. fındık yağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1.5 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- 3 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı kuru üzüm

Fırın 170 dereceye ayarlanıyor. Tereyağı ve fındık yağı krema oluncaya kadar çırpılıyor. Sonra şekerler, vanilya ve yumurtalar ekleniyor. Bunlardan sonra un, tarçın, karbonat ve tuz da eklenerek yoğuruluyor. En son yulaf ve üzüm de ekleniyor ve homojen bir hamur elde ediliyor. Tepsiye önce yağlı kağıt yerleştirmekte fayda var yapışmaması açısından. Sonra hamur kaşıkla tepsiye yerleştiriliyor ve 10-12 dakika pişiriliyor. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder