Sıcak Greyfurt Çayı

Bizim evde greyfurt yiyen bir tek ben varım. Ev halkına da greyfurt yedirebilmek için, ve de bu kış ev yapımı doğal ve lezzetli çaylara merak saldığımız için, bu çayı denemek istedim. Sonuç ilk yudumda garip gelen ama sonraki yudumlarda ekşi-tatlı bir şekilde kendini sevdiren ve son yudumları hızla içilen bir çay oldu.

- 5-6 greyfurt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çubuk tarçın

Greyfurtların suyunu sıkın tencere veya çaydanlığa alın. Ben posalarının bir kısmını da aldım, çünkü meyvelerin asıl faydaları orada kalıyor ve sıkıldıklarında ne yazık ki atılıp gidiyor. Bal, su ve tarçını ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Bu arada balın da çok ısınmaması gerekiyormuş aslında, o yüzden bal sonradan eklenebilir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra süzerek fincanlara alın. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder