Piyaz

Köfte denilince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Piyaz tabii ki! Cevabınız patates kızartması da olabilir ama bugünkü konumuz piyaz :)

Sofralarımızda öyle sık olarak yer almayan, ancak yemeğe misafir geldiğinde rakı içilecekse akla gelen bir yemek bizim için piyaz. Hoş bir yaz salatası aslında.

Piyazın hassas noktası kullanılan fasulye. Fasulye yumuşak ve tatlı ise ne ala, yok değilse o zaman kuru bir bakliyat yemeği ile karşı karşıyasınız.

Piyaz Tarifi:

- 1 büyük su bardağı beyaz, küçük fasulye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 orta boy soğan
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sumak
- 1 yumurta
- 1 domates

Fasulyeleri tercihen düdüklüde haşlayın ve soğumalarını bekleyin. Ayrı bir kapta ince halka olarak doğranmış soğanlar, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Fasulyeleri bu karışıma ekleyin. Üzerine haşlanmış yumurta ve domates dilimleyerek süsleme yapabilirsiniz. Bon appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder