Kalpli Kurabiye

Ve Deniz 1 yaşına girdi! Birkaç yerde ilk doğumgünlerinin bebeklerde travmatik etkisi olduğunu okuduğumuz için kutlamayalım diye karar vermiştik, amma velakin sırf bu sebeple şehirdışından gelen misafirlerimiz olunca kutlayalım diye karar değiştirdik.

Menümüz üzerinde bir hafta kadar çalıştım ve yine Lezzet Dergisi tariflerinden faydalandım. Yüzümü de kara çıkarmadılar her zamanki gibi. Kalabalık menümüzün güzide eserlerinden biri kalpli kurabiyeler oldu. Özellikle görünümleri tatmin edici, tavsiye ederim.

- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı pudraşekeri
- 125 gr tereyağı (ben yine yarı yarıya fındık yağı ile birlikte kullandım, hepsi tereyağı olunca bize ağır geliyor, karar size kalmış)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 80 gr bitter çikolata

Bu malzemelerden yaklaşık 20-25 adet kurabiye çıkıyor. Öncelikle un, şeker, eritilmiş yağ, yumurta ve vanilyayı yoğuruyorsunuz. Oluşan hamuru 1 saat buzdolabında bekletiyorsunuz, böylece daha katı bir kıvam elde edilmiş oluyor. Sonrasında merdane ile yaklaşık 1 cm alınlığında hamuru açıyorsunuz ve kalp şeklindeki kalıp ile kesiveriyorsunuz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sermekte fayda var, yapışmasını engelliyor. Fırın 180 dereceye ayarlı oluyor ve kurabiyeler hafif kızarana kadar pişiriliyor.

Bu arada çikolataları benmari usulü eritmek gerekiyor. Yani içi su dolu bir kaba suya değmeyecek şekilde başka bir kabın içinde yerleştirip eritmek gerekiyor. Alttan gelen buhar sayesinde çikolatalar ateşe temas etmeden erimiş oluyor.
Kurabiyeler fırından çıkıp soğuyunca bu çikolataya batırıp tekrar yağlı kağıt üzerinde tercihen buzdolabında soğutuyorsunuz. Harika kurabiyeler hazır! Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder