
Bu sefer tabanını hazırlamakta kolaya kaçtım, yulaflı bisküvi kullandım. Siz siz olun yapmayın, bisküvi yemeyin :) Çilekli cheesecake tarifimde ev yapımı taban tarifi bulunuyor. Ben yine de burada bisküvili olanı yazacağım benim gibi zaman sorunu olanlara.
Taban için:
- 300 gr yulaflı bisküvi
- 100 gr tereyağı
Dolgusu için:
- 500 gr labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı krema
Vişne Sosu için:
- 500 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı toz şeker
Öncelikle bisküvileri robotta ufalıyoruz. Tereyağını eriterek bisküvilerle karıştırıyoruz ve koyu kıvamlı bir hamur haline getirmeye çalışıyoruz. Bu hamuru mümkünse kelepçeli bir kek kalıbına bastırarak tart gibi yayıyoruz. Sonra bunu buzlukta yarım saat bekletiyoruz.

Vişneler için anneme teşekkürü borç bilirim. Mutfak duvarlarını pembeye boyamış olsa da, sabırla tek tek hepsinin çekirdeklerini çıkardı. Çekirdekleri çıkmış vişnelerle birlikte şeker ve nişastayı koyu bir reçel kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
Böylelikle cheesecake'in malzemeleri tamamen pişmiş oluyor. Bu kadar uzun yazdığıma bakmayın, pişirmek bu kadar uzun sürmüyor. Bon appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder