
Balkabaklı Muffin Yapımı:
- 240 ml balkabağı püresi- 2 yumurta
- 120 ml yoğurt
- 120 ml zeytinyağı
- 95 gr tam buğday unu
- 50 gr kepek
- 150 gr şeker (ben bunun yerine 1,5 çay bardağı pekmez kullandım)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 0,5 çay kaşığı tuz
- 140 gr kuru üzüm (70 gr kuru üzüm, 70 gr cranberry de olabilir)
Balkabağını tercihen düdüklü tencerede az su ile haşlayın. Haşladıktan sonra blender ile püre haline getirin. Fırını 205 derecede ısıtmaya başlayın. Balkabağı püresi, yumurta, yoğurt ve yağı karıştırın. Sonra sırasıyla şeker veya pekmez, kepek, un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu da karışıma ekleyin. Muffin kalıbına dökerek yaklaşık 20 dakika pişirin. Bon appetit!
Kaynak: Lindsay, Anne, "Smart Cooking", MacMillan of Canada, Toronto, 1996.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder