Elmalı Kurabiye

Bu kurabiye çocukken annemin yaptığı ve benim de çok severek yediğim bir tarif. Üzerindeki pudra şekerini önce yemeyi çok severdim. Bir de annem elmalı iç harcı hazırlarken biraz da ondan yemeyi. İçini ve dışını ayrı ayrı hazırlamak gerektiği için bana biraz zahmetli göründüğünden, yıllar boyu hiç yapmadım bu elmalı tatlıdan. Ta ki, bize gelen muhteşem köy elmaları çürüme tehlikesiyle karşı karşıya kalana kadar. Hamuru ele yapışmayan yumuşacık bir hamur, her şey yapılabilir, tatlı olarak tabii.

Elmalı Kurabiye Malzemeleri: 

-250 gr yumuşatılmış tereyağı
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 yemek kaşığı süt veya yoğurt
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-3.5 su bardağı un

İç Harcının Malzemeleri:

-4 elma (tercihen kırmızı)
-1 yemek kaşığı tarçın
-3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
-1/2 su bardağı kuru üzüm
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tozşeker (daha şekerli sevenler 4 kaşık kullanabilir)

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Tavaya koyduktan sonra ceviz, zeytinyağı, kuru üzüm, tarçın ve şekeri, elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuyana kadar bekliyoruz. Hamur için tüm malzemeyi karıştırıyoruz. 3 mm kalınlığında açarak ister yuvarlak, isterse de üçgen parçalar kesiyoruz. Birçok kişi elmalı kurabiyeyi kuruvasan görüntüsünde yapıyor ama ben çocukluğumdan kalma poaça şeklinde yapmayı tercih ettim. 180 derece ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Çok pişmesine gerek yok, ilk başta pişmemiş gibi görünüyor ama hafif pembeleşmesi gerçekten yeterli. Fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri döküyoruz. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder