Erikli Tart

Mürdüm eriği mevsimi ne yazık ki yazla birlikte bitti. İthal olduğunu düşündüğüm ama Internet'te Bursa taraflarında da yetiştiğini gördüğüm Anjelika erik var her yerde. Bana sorarsanız favorim yeşil erik. Papaz eriğinin sulu ekşi-tatlı tadını bütün yıl beklerim.

Sağlık ve beslenme uzmanları hormon ve benzeri nedenlerle gittikçe bozulan gıdaların yanında, hala mevsimli çıkan meyve sebzeleri mutlaka tüketmeyi öneriyor. Biz de enginar, bakla, yeşil erik, dut, hünnap artık ne bulursak almaya çalışıyoruz. Mürdüm de bu kategoride ve çocukluğumuzu hatırlattığı için özel bir yere sahip. Erikli tartı yapması kolay, tarifinde puding olması hoş değil, ama yine de bir kez olsun denenebilir. Bizim evin biraz zor beğenen ahalisi dahi beğendi. Aslında en güzeli meyvenin kendisini yemek tabii.

-250 gr un
-80 gr şeker
-125 gr tereyağı
-300 gr mürdüm eriği
-300 gr yoğurt
-2 yumurta
-2 paket vanilya
-1 paket vanilyalı puding
-25 gr kıyılmış antep fıstığı

Un, şekerin yarısı, 30 ml su ve tereyağını yoğurarak dolapta 30 dakika bekletin. Erikleri ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Yoğurt, yumurta, şekerin diğer yarısı ve pudingi karıştırın. Hamuru çıkararak tart kalıbına veya benzer bir kaba yayın ve içinin tamamını çatalla delin. 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişen tarta erikleri dizin ve hazırladığınız karışımı ekleyin. 200 derecede 30 dakika kadar daha pişirin. Üzerine fıstıkları serperek servis edebilirsiniz. Bon Appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder