Kırpıntı Börek

 Su böreği tarzında yumuşak börek sevenleri bu tarife davet ediyorum. Marketlerde üçlü paket yufka bulamayıp da beş veya altılı paketler alınıp da börek yapıldığında genelde bir veya ikisi kalıyor. Kalanlar da buzluğa girip çıktığında formunu biraz kaybediyor. Bu börek artık yufkalarla çok güzel oluyor, böylece ziyandan da kaçınmış oluyoruz. Yine bir Lezzet Dergisi tarifi ve yine beni şaşırtmadı, sonuç iyi oldu. Ama ince ve hafif sert börek sevenler bunu beğenmeyebilir. Su böreği kadar yağlı olmuyor gerçi, belirtmemde fayda var.

Kırpıntı Börek Malzemeleri:

-4 yufka
-200 gr beyaz peynir
-100 gr kaşar peynir
-1 yumurta
-1/2 demet maydonoz
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-1 çay bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 1 su bardağı süt

Bu börek kek kalıbında yapılıyor, illa gerekli değil ama sanki daha şık duruyor böyle. Kek kalıbı iyice yağlanıyor. Yufkalar bir kapta orta boy didikleniyor. Peynirler rendeleniyor. Buna maydonoz, süt, yumurta, biber ve yağ ekleniyor. Sonra yufkalar da eklenip iyice karıştırılıyor ve kek kalıbına aktarılıyor. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriliyor. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder