Görüntüsü bu kadar sade olup da tadı damağımızda şenlenen bunun gibi bir kurabiye daha olmadı. Hindistan cevizinin kurabiye ve keklerde ne mucizeler oluşturabileceğini gördük. O zamandan beri de her keke bir parça hindistan cevizi eklerim. Hatta, taze hindistan cevizi alarak bir kurabiye yaptım, o daha da muhteşem oldu ama başka yazının konusu. Bu kurabiye oldukça yumuşak, ısırınca ağızda dağılıyor ve uzun süre dayanabiliyor.
Hindistan Cevizli Kurabiye Malzemeleri:
-250 gr tereyağı
-80 gr pudra şeker
-3 yemek kaşığı pirinç unu
-300 gr un
-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
-2 yemek kaşığı süt
Fırın 180 dereceye ayarlanıyor. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılıyor. Pirinç unu, un, süt ve hindistan cevizi eklenerek yoğuruluyor. Bendeki tarif uzun şeritler halinde şekil veriyordu ve yemesi o şekilde zevkli oluyor ama istenen şekilde yapılabilir bence. Fırında 20 dakika pişiriliyor ve tel ızgarada soğuması bekleniyor. pastacıların bazı uygulaaları bana pek gereksiz gelmiştir oldum olası, ama yaptıklarına göre bir sebebi var. Tel ızgara tepsinin sıcağından daha fazla etkilenmelerini ve sertleşmelerini önlüyor. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder