Tulum Peynirli ve Tahinli Semizoutu Salatası

Yazın en güzel otlarından birisi semizotu. Yemeği, salatası, her şeyi güzel ekşi bir tatla iyi sonuçlar veriyor. Bu salata da ızgara et, köfte veya tavukla çok uyumlu olabilir. Tahini pekmezle birlikte çok severim ama tahinli çörek veya kurabiye haricinde yemeklerde kullanımı her zaman iyi olmayabiliyor, ortaya çok ağır tatlar çıkabiliyor. Bu salatada kullanımı hafif ve lezzetli.

Tulum Peynirli ve Tahinli Semizotu Salatası Malzemeleri:

-500 gr semizotu
-100 gr fındık içi
-100 gr Erzincan tulum peyniri
- Sos için 50 ml tahin
-Sos için 1 limonun suyu
-Sos için 1 diş sarımsak ve tuz

Semizotlarını doğrayın. Sos için tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve kimyonu bir kasede çırpın. Semizotlarının üzerine önce fındık ve ufalanmış tulum peynirlerini koyun ve sonra sosu gezdirin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder