Tuzlu Muffin

Kısır veya başka salataların yanında böyle tuzlu kek veya çörekleri yapar olduk birkaç senedir. Çok da güzel oluyor, çok yemeyince de sorun olmayabilir bence. Ilıkken yemekte fayda var, daha lezzetli ve yumuşak oluyor. 

Tuzlu Muffin Malzemeleri:

-2 su bardağı un
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-2 yumurta
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu

-3/4 çay bardağı salatalık veya başka turşu
-3/4 çay bardağı küçük doğranmış kırmızıbiber
-4 taze soğan
-2 yemek kaşığı ince doğranmış maydonoz
-Tuz
-Karabiber

Fırın 180 dereceye ayarlanıyor. Muffin tepsiniz varsa içine kağıt kaplar yerleştiriyoruz. Bu şekilde daha düzgün şekiller çıkıyor. Muffin tepsisi yoksa sadece kağıt kaplarla da yapılabilir ama biraz yayılmış ve yamuk olabiliyorlar bu şekilde. Hiçbiri yoksa bence kek kalıbında da olur. Yumurta, kabartma tozu, un, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve karabiberi mikserle çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırıyoruz ve kalıplara paylaştırıyoruz. 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder