İncirli Muhallebli Kek

İsim pek ilginç gelmemiş olabilir, en azından bana çok da cazip görünmemişti ilk baktığımda. Ama lezzeti ismini kat kat aşıyor, mutlaka tavsiye ediyorum incirli muhallebili keki. Yine bir Lezzet Dergisi tarifi, ama bu kez yılbaşına özel Sahrap Soysal'dan. Sahrap Soysal da bana hep gazete eki tariflerini hatırlatıyor, çok ilgimi çekmemişti daha önce. Fikrim değişebilir, ama birkaç tarifini daha denemek gerek.

İncirli muhallebili kekin muhallebi kısmı tavuk göğsünden biraz daha yumuşak ve benzer tatta, keki incirli bölümlerde yumuşak ama genel olarak muhallebiyi taşıyabilecek güçte ve ikisini birlikte yemek çok zevkli. 

İncirli Muhallebili Kek Malzemeleri:

-3 yumurta
-1 su bardağından biraz az şeker
-1 su bardağı un
-6-7 kuru incir
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-1 paket kabartma tozu 
-1.5 su bardağı ılık su
-1/2 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebi Malzemeleri:

-1 litre süt
-2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı toz şeker
-200 ml krema

Yumurtaların oda ısısında olması gerekiyor. Şekeri ekleyip mikserle 4-5 dakika karıştırıyoruz. Un, ceviz içi, kabartma tozu ve küçük doğranmış incirleri ilave ediyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Kek sıcakken üzerine ılık su, granül kahve ve 1/2 yemek kaşığı şeker karışımını eşit şekilde paylaştırıyoruz. Muhallebi için de krema hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştığında kremayı da ekleyerek 7-8 dakika daha karıştırıyoruz. Kekin üzerine dökerek bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Bon Appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder