Puf böreği de küçüklüğümden kalma ve yıllarca unutulmuş bir tat. Biz büyür ve kendimizi Amerikan hazır yemeklerinin istilasına teslim ederken gözleme, lahmacun, börekler ve diğer geleneksel tatlar küçümsenerek yerlerini hamburger, pizza gibi hazır tatlara bırakmak zorunda kaldı. Bu modaya bir dönem uymuş olmakla beraber, Amerika'daki yüksek lisansımız döneminde uyanan iyi yemek ihtiyacı ve memleket hasretiyle annelerimizin tariflerine dönmeye başladım. Çok da iyi yapmışım, yoksa neler kaçırdığımızı bilemeyecektik. Kızartma olması açısından çok da sağlıklı değil evet, ama en azından içine ne koyduğunuzdan emin olarak kaçamak yapma şansı var.
Puf Böreği Malzemeleri:
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Bütün malzemeler karıştırılarak orta sertlikte bir hamur elde ediliyor. Hamur 30 dakika dinlendikten sonra yarım ay veya istenen başka bir şekil verilebilir. Arasına gönlünüze göre peynir ve maydonoz, kavrulmuş kıyma ve soğan, kavrulmuş soğan ve patates, veya kavrulmuş pazı/ıspanak, soğan ve kaşar eklenebilir. Şekil verdikten sonra kızartıyoruz. Şahane bir öğün, yanında da milli içeceğimiz ayran tabii :) Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder