Patates Böreği (Edirne)

Bundan yaklaşık 20 sene kadar önce, o zamanlar abimin kız arkadaşı şimdi yengem olan Gamze'nin bize pişirmesiyle tanıştık bu patatesli börekle. Edirne'ye özgü bir börekmiş ve oldukça lezzetli. Çokça da pratik ve içine istediğinizi koymanız da mümkün. Özellikle ilkbaharda taze patatesle denenmesini tavsiye ederim. Benim evin ahalisi çok sevmedi ama en az bir kez deneyip görmekte fayda var. Ayrıca benim evin ahalisinin zor beğenir olduğunu da göz önünde tutmak gerek. 



Patatesli Börek Malzemeleri:

- 6 orta boy patates
-1 orta boy soğan
-2 su bardağı un
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-Maydonoz, nane, dereotu (istenen kadar)
-1 kaşık salça
-Karabiber

Patatesler ince doğranıyor, yeşillikler de ince kıyılıyor. Bütün malzemelerle karıştırılıyor ve yağlanmış tepsiye dökülerek kızarana kadar 180 derecede pişiriliyor. Bon Appetit!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder