Ben ortaokuldayken annemle babam her haftasonu Balgat pazarına giderdi ve o zamanlar pek şekilci olan ben bundan kısmen utanırdım. Çünkü büyük marketler yeni yeni açılıyordu ve onlardan alışveriş yapmak daha havalıydı bence. Şimdi 30lu yaşlarımdayım, olabildiği kadar sağlıklı ve taze beslenmeye ve kızımı ve eşimi böyle beslemeye çalışıyorum. Öyle olunca da pazara gitmek ve meyveyi sebzeyi taze şekilde mevsiminde pazardan almak kaçınılmaz oluyor. Hatta ünversite yıllarında pek küçümsediğim bir şeyi bile yapıyorum: yazın bezelye ve barbunya alarak buzluğa koyuyorum. Hala konservesini değil ama, ayıklayıp pişirmeden buzluğa koyarak :) Barbunyanın kurusunu da pek severim, ama tazesi daha bir leziz oluyor, mutlaka yiyiniz, yediriniz.
Zeytinyağlı Taze Barbunya Malzemeleri:
- 400 gr ayıklanmış taze barbunya
- 1 büyük boy soğan
-1 büyük boy tarla veya pembe domates
-4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- Tuz ve istenen diğer baharatlar
Ben soğan, sarımsak ve domatesi mutfak robotunda ince kıyıyorum ve düdüklü tencereye alıyorum. Üzerine barbunyayı ve baharatları koyup, barbunyayı aşmayacak kadar su koyuyorum ve yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Zeytinyağını piştikten sonra üzerine gezdirmeyi tercih ediyorum. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder