Hasanpaşa Köftesi

Bir aralar Deniz çok sevdiği için sürekli köfte yiyorduk. Hep aynı tür köfteyi yememek için de sürekli değişik tarifler arıyordum. Hasanpaşa köftesinin bendeki imajı yemekhane köftesidir. Çok kötü olmayan yemekhane yemeklerini de sevimli bulduğum için, kendime Bilkent Üniversitesi'nin öğle yemeklerini hatırlatmak adına bu tarifi denemek istedim. 

Hasanpaşa Köftesi Malzemeleri: 

-500 gr kıyma
-3 dilim bayat ekmek içi
-1 soğan
-1 yumurta
-4 çorba kaşığı domates suyu
-Tuz, karabiber, kimyon

Patates Püresi Malzemeleri:
-2 patates
-10 gr terayağı
-2 yemek kaşığı süt
-Tuz
-2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Ekmek içleri soğanla birlikte mutfak robotunda ufalanır, kıyma, tuz, yumurta ve baharatlarla karıştırılır ve yoğurulur. Yassı köfteler yapılır ve içine püre konulabilecek kadar çukurlaştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine alınır, yaklaşık yarım saat pişirilir. Püre için de patatesler dilimlenir ve üzerini örtmeyecek kadar su eklenir. Haşlandıktan sonra ezilir ve tereyağı, kaşar peyniri, süt ve tuzla püre haline getirilir. Köfteler piştikten sonra içlerine püre konulur ve 10 dakika daha pişirilir. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder