Salepli Çilekli Dondurma
Evde dondurma yapmanın zor olduğunu düşünürdüm ama o kadar da zor değilmiş, muhallebi yapmaya benziyor. Buzluğa aldıktan sonra da ara ara karıştırarak dondurmak gerekiyor. Aslında dondurma makinaları var ama ne yazık ki çoğumuzun mutfağı bir sürü alet dolduracak kadar büyük değil. Eski yöntemlerle işe devam etmek gerekiyor. Nisan ayında çilek güzelleşmey başlıyor. Hakkında söylenen her türlü kötü bilgiye rağmen arada ne yazık ki yeniyor evde. Dondurmayı da paketli yağlı, kremalılardan almaktansa bir deneyelim dedik ve oldukça güzel oldu. Evet hazır dondurmalar gibi olmuyor pek, ama zamanla alışabileceğimizi ve daha çok seveceğimizi düşünüyorum. Gerçek dondurma olduğunu düşününce insan daha çok seviyor :)
Salepli Çilekli Dondurma Malzemeleri:
-4 su bardağı süt
-5 tatlı kaşığı salep (toz olarak aktarlarda satılıyor)
-250 gr çilek
-3/4 su bardağı bal
Süt ve salep koyulaşana kadar pişiriliyor. Koyulaştıktan sonra ılınana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ilınınca püre haline getirilmiş çilek (ben içine biraz da parça halinde koydum) ve bal ekleniyor. Soğuyunca buzluğa alıyoruz, her yarım saatte bir çatalla karıştırıyoruz. Bu işlem üç kez yapıldıktan ve donduktan sonra yenmeye hazır. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder