Kabaklı Yoğurtlu Köfte (Malatya)

Malatya'nın güzel ve değişik yemekler var, fasulye yaprağı sarması mesela. Bulgurun bu mutfakta çok önemli bir yeri var. Köftelik bulgurdan daha da ince bir bulgur var ve buna Malatyalılar yarma diyor. Başka memleketlerde yarma farklı bir şey ama Malatya'da köftelik bulgurdan bir aşama daha ince olan bulgur. Metro veya Real gibi çok çeşitli ürün getiren büyük marketlerde bulunabiliyor, buzdolabında saklamak gerekiyormuş. Annemden aldığım ve sonucundan şüpheli olduğum bu tarifi Amerika'dayken denedim. Nasıl br iştahla yediğimizi anlatamam. Mercimek, kabak, bulgur ve yoğurttan böyle bir tat çıkacağını tahmin edemezdim. 

Kabaklı Yoğurtlu Köfte Malzemeleri:

-500 gr kabak
-1.5 su bardağı haşlanmış kaverengi mercimek
-2 su bardağı yarma
-1.5 kg yoğurt
-2-3 diş sarımsak
-1 kaşık tereyağı

Yarma yumuşak bir hamur olacak şekilde tuz ve suyla karıştırılır. Bu hamurdan nohuttan biraz büyük köfteler yapılır, ama köfteler yuvarlanarak yapılmaz hamurdan gelişigüzel koparılarak yapılır. 5-6 bardak kaynar suda köfteler haşlanır, haşlanmalarına yakın küçük doğranmış kabaklar eklenir. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve mercimek eklenir. Üzerine erimiş tereyağı ve pulbiber gezdirilir. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder