Simit sevmeyen Türk evladı var mıdır? Çok çok azdır diye düşünüyorum. Ankara simiti bana göre simitlerin kraliçesidir. Ama İstanbul'da bulma şansımız pek yok, kendimiz yapıyoruz iki yılda bir ancak.
Damla Sakızlı ve Mahlepli Simit Malzemeleri:
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
- 4 su bardağı un
- Üzeri için 100 gr susam
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
Damla sakızı havanda ezilir. Ilık su, maya ve şeker birlikte eritilir. Damla sakızı da eklenir. Oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurtalar, un, tuz ve mahlep eklenip yoğurulur. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilmesi gerekiyor. Mayalanması yaklaşık yarım saat sürüyor. Pekmez ve su ayrı bir kapta karıştırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp simit şekli verilir. Pekmezli suya ve susama batırılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Ilık yemekte fayda var, çok daha lezzetli oluyor. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder