Kısıra bayılıyorum, yeşil erikten sonra beni en mutlu eden yiyecek. Mercimek köftesi onun kuzeni gibi. Şimdiye kadar en fazla üç kere yapmışımdır, arada bir dışarıda yerim ama kötü yapılmışsa mide bulandırıcı olma riski var. Elle yoğurulan ve sonrasında pişmeyen yiyecekler hassas bir konu. Arada bir yemek için besleyici olduğunu düşünüyorum.
Mercimekli Köfte Malzemeleri:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 soğan, 5 diş sarımsak
- 5 adet yeşil soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal ve istenen diğer baharatlar
Mercimekli Köfte Nasıl Yapılır:
Mercimekleri geniş bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su mercimeklerin üzerini yaklaşık 5 parmak kadar geçmeli, çünkü mercimekler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatıp, bulguru üzerine döküp kapağını kapatacağız ve bulguru yumuşatacağız. Mercimek pişerken suyu azalırsa su ekleyebiliriz. Bulguru da ekledikten sonra yarım saat kadar bekliyoruz. O karışım soğurken bir tavada zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. Pembeleşince salça ve ince doğranmış yeşil soğan, maydanozlar ve baharatları ekleyebiliriz. Mercimek ve bulgur soğuyunca iki karşımı birleştirip elimizle şekil vererek servise hazırlıyoruz. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder