O zaman yapmak için gözüme kestirdiğim bir kek bu fındıklı çikolatalı kek. İtalya'da yapmışlardı, canım çok istemişti, yapmak 8 sene sonraya kısmet oldu. Beklediğimize değmiş, bayıla bayıla yedik. Fındıkları tam olarak un kıvamına getiremediğim için, içinde ufak taneler olarak kaldılar. Deniz pek sevmedi bu yüzden ama yine de birkaç dilim yedi :)
Fındıklı Çikolatalı Kek Malzemeleri:
- 250 gr fındık (un haline gelene kadar çekin)
- 200 gr tereyağı
- 200 gr küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata
- 6 yumurta
- 200 gr esmer şeker
- 3 yemek kaşığı taze portakal suyu
- Üzeri için 150 gr sütlü çikolata
Fındıklı Çikolatalı Unsuz Kek Nasıl Yapılır:
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Çok fazla ısıtmamak gerekiyor çünkü tereyağ da çikolata da fazla ısınırsa yanarak tatlarını kaybediyorlar. İnce çekilmiş fındıkları da ekleyerek soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekerleri çırpın. Başka bir kapta da yumurta beyazlarını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Bunu da hep gereksiz bulmuşumdur ama kekin süngerimsi olması için gerçekten işe yarıyor.
Çikolatalı sıvının içine portakal suyunu da ekleyin. Daha sonra yumurta beyazlarını da ekleyin. Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla eklemek ve çok hızlı çırpmamak gerekiyor. Bu karışımla diğerini birleştirerek homojen bir kıvama getirin. Kek kalıbına dökerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kekin fırından çıkmasına yakın bir zamanda sütlü çikolatayı da benmari usulü eritin. Kek çıkınca
üzerinde gezdirin.
Orijinal tarifi ve pişirenleri görmek isterseniz, https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chocolate_and_hazelnut_38207. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder