

Fındıklı Çikolatalı Kek Malzemeleri:
- 250 gr fındık (un haline gelene kadar çekin)
- 200 gr tereyağı
- 200 gr küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata
- 6 yumurta
- 200 gr esmer şeker
- 3 yemek kaşığı taze portakal suyu
- Üzeri için 150 gr sütlü çikolata

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Çok fazla ısıtmamak gerekiyor çünkü tereyağ da çikolata da fazla ısınırsa yanarak tatlarını kaybediyorlar. İnce çekilmiş fındıkları da ekleyerek soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekerleri çırpın. Başka bir kapta da yumurta beyazlarını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Bunu da hep gereksiz bulmuşumdur ama kekin süngerimsi olması için gerçekten işe yarıyor.
Çikolatalı sıvının içine portakal suyunu da ekleyin. Daha sonra yumurta beyazlarını da ekleyin. Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla eklemek ve çok hızlı çırpmamak gerekiyor. Bu karışımla diğerini birleştirerek homojen bir kıvama getirin. Kek kalıbına dökerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

üzerinde gezdirin.
Orijinal tarifi ve pişirenleri görmek isterseniz, https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chocolate_and_hazelnut_38207. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder