Zerdeçallı Ekmek

2015 yılında Yunanistan'a gittik. Hayatımdaki ilk ve tek Yunanistan gezimdir. En sevdiğim tatillerimden biridir. Her sabah kahvaltıda aynı ekmeği yedik. Resimdekine çok benzeyen yuvarlak küçük altın topu ekmekler. Ekmeklerden aklımızda kalan tek şey lezzetinin yanı sıra güzel güneş rengiydi. Bu hafta tesadüfen yaptığım zerdeçallı ekmekte aynı altın rengi görmek bana ufak bir mutluluk verdi :) Kesinlikle tavsiye ederim, çok güzel renkli ve ne yumuşak ne de sert güzel dokulu bir ekmek çıkıyor ortaya.

Zerdeçallı Ekmek Malzemeleri:

- 5 su bardağı buğday unu
- Tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Ilık su

Zerdeçallı Ekmek Nasıl Yapılır:

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Sonra yumuşak bir hamur ortaya çıkana kadar ılık su ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatarak 1 saat bekletiyoruz. Küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine dizerek 40 dakika daha bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder