Haftada bir kez olsun kahvaltıda tost yemeyi çok severiz. Özellikle normal zamanlarda akşam geç yatmak zorunda kalmışsak, sabah bir 10 dakika daha fazla uyumak istiyorsak tosta bayılırız. Nihayet beni çok tatmin eden, çok güzel bir tost ekmeği tarifi ile karşılaşmış bulunuyorum. Hiç dağılmadan ince şekilde dilimlenebiliyor.
Tost Ekmeği Malzemeleri:
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
- 270 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı bal
- 40 gr tereyağı (eritilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tost Ekmeği Nasıl Yapılır:
Un ve mayayı bir kaba alıyoruz. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştıyoruz ve una ekliyoruz. Eritilmiş tereyağı ve tuz ekleyip 5 dakika kadar yoğuruyoruz. Üzerini sıkı şekilde kapatarak 1 saat bekletiyoruz. Bekledikten sonra biraz daha yoğuruyoruz, amacımız hamurun içindeki havayı çıkarmak. Uzun ince, yani baton bir kalıp kullanmak tost ekmeği şekli vermek için iyi oluyor. Kalıba yerleştirdikten sonra 1 saat daha bekletip, 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder