Mısır ekmeğini annem çok sever ve yerdi. Bir Malatya'lı olarak ilgim oradan, çocukluktan geliyor. Benim müthiş özel bir ilgim yok ama değişiklik olarak nadiren severim. Hazır ve güzel mısır ekmeği bulmak biraz zor. Evde yapmak her zaman daha güzel diyerek denemeye karar verdim.
Mısır Ekmeği Malzemeleri:
- 200 gr mısır unu
- 140 gr buğday unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ayran
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 60 ml zeytinyağı
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır:
Tariflerde bazı malzemeler ayrı karıştırılıyor genelde. Ben de inatla hepsini bir arada karıştırıyorum. Şimdiye kadar çok sorun yaşadığımı söyleyemem. Seneler önce Murat Bozok'un bir yazısında şöyle diyordu: Pastacılık bilim gibidir, miktarları ve ısıları tarifte yazıldığı gibi olmalıdır. Yemekse yaratıcılıktır, ölçü vs size kalmıştır. Buna ben de katılıyorum ama zaman darlığından her zaman uygulayamıyorum.
Her neyse, tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. En son tereyağını da ekleyerek tüm malzemeyi hamur haline getiriyoruz.
Bu hamuru yuvarlak bir fırın kabına koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 235 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Yoğurtla birlikte yemek çok güzel oluyor. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder