Tavada Acil Mayasız Ekmek

Birkaç haftadır herkes evde ekmek yapıyor. Instagram'da her yerde evde ekmek resimleri. Ben yaklaşık 8 yıldır evde ekmek yapıyorum, başka şeyler yapıyorum, evi ve evde olmayı seviyorum. Evdekilere sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunmayı, yedirmeyi seviyorum. İçten içe bu yeni akıma ve her şey gibi bunun da popüler bir şekilde tüketilmesine gıcık olurken :), bir yandan da zaten yapabildiğim için saçma bir gurur duyuyorum. İşin sosyolojik açılımını bir kenara bırakıp, kahvaltıdan önce ekmeksiz kaldığınızı anlarsanız ne olur ona geçelim.

Tavada Ekmek Malzemeleri:

- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Malzemeleri karıştırın, bekletmeye hiç gerek yok. Merdane veya oklava ile yaklaşık 15 cm büyüklüğünde açın ve ısıtılmış tavada pişirin. Çıtır isterseniz fazla pişirebilirsiniz, yumuşak isterseniz az pişirebilirsiniz. Lezzetli ekmekler sizi bekliyor. Bon Appetit!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder