Elde yufka açmak profesyonel bir iş çağrışımı yapıyor. İkinci yapışım, ikisiyle de gurur duyuyorum, çok lezzetli oldular :) Yufka açarken nişastanın inanılmaz yardımcı olduğunu öğrendim. Şimdi ince açmam gereken her hamuru nişastayla açıyorum. Gerçekten lezzetli ve özel oluyor elde açılan börek, denemeye değer.
Kıymalı Açma Börek Malzemeleri
Hamur İçin:
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Harç İçin:
- 300 gr kıyma
-2 soğan
-50 gr tereyağı
-1 havuç
-Baharat
Açmak İçin:
-Nişasta
-250 gr tereyağı
Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır
İç harcı tavada kavuruyoruz. Ocaktan alarak soğutuyoruz. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Ortaya çıkan hamuru 24 parçaya ayırın. Her parçayı nişasta serperek ince açın. Üzerine iç harçtan serperek kıvırın ve rulo şeklinde sarın. İlk ruloyu fırın tepsisinin tam ortasına koyarak bir daire oluşturun. Diğer yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirerek ortadaki rulonun etrafına dolayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Arada bir fırını açarak üzerine terayağı sürün. Terayağını bolca sürmek gerekiyor, yoksa kuru bir börek oluyor. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder