Zencefilli Bisküvi

Adı bisküvi olmasına rağmen çok yumuşak ve güzel bir kurabiye. Çay ve kahveyle birlikte çok lezzetli bir tatlı molası olabilir.

Zencefilli Bisküvi Malzemeleri

- 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 3/4 su bardağı pekmez
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı zencefil

Zencefilli Bisküvi Nasıl Yapılır

Hamuru yaklaşık iki saat buzdolabında dinlendirin. İsterseniz küçük toplar halinda tepsiye dizin, isterseniz de ince açarak kalıplarla şekil verin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder