Kuru Mangolu ve Kuru Üzümlü Kurabiye

 

Birkaç kez deneyip yanılmadığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Dışı çok hafif çıtır, içi de yumuşak, tatlı bir kurabiye oluyor. Yemesi kolay ve zevkli. 

Kuru Mangolu ve Kuru Üzümlü Kurabiye Malzemeleri:

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 yumurta

- 100 gr tereyağı

- 2 su bardağı un

- 2 çorba kaşığı pekmez

- 1 çay bardağı kuru üzüm

- 1 çay bardağı küp doğranmış mango

- 1 paket vanilya

- 1 çay kaşığı toz zencefil

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- Sıcak su

Kuru Mangolu ve Kuru Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır:

Üzüm ve doğranmış mangoyu derin bir kapta üzerlerini kaplayacak kadar sıcak suda bekletin. Suyu çekip yumuşadıklarında hamura karıştırmak için soğumalarını bekleyin. Kalan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve en son kuru üzüm ve mangoyu da ekleyin. Tepsiye küçük yuvarlak parçalar halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder