Helvanın kakaolusunu severim. Kışın yemesi güzeldir, insanın içini ısıtır. Ama fırında helva veya diğer helva çeşitleriyle pek aram yok. Helva pişince yapışkan bir hal alıyor ve tadı daha ağır hale geliyor, ondan pek hoşlanmıyorum. Buna karşın helvalı kek tarifini görünce merak edip denemek istedim.
İndirimden yeni aldığım döküm tavayı da böylece denemiş oldum. Gerçekten güzel pişiriyor ve ılıkken bile yapışma sorunu olmadan kalıptan çıkmasını sağlıyor. Kekin dış katmanını normalden biraz daha kalın seviyorsanız özellikle tavsiye ederim döküm kek kalıplarını.
Helvalı kek yandaki resimde de görüleceği üzere çok güzel kabardı, içi yumuşacık oldu, dokusu oldukça iyi bir kek sonucu veriyor. Ben tat olarak çok sevemedim, çünkü pişmiş helva tadı bunda da var. Balık sonrası fırında helva sevenler bu keki deneyebilir ve sevebilirler diye düşünüyorum.
Helvalı Kek Malzemeleri:
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gr tahinli helva
Helvalı Kek Tarifi:
Önce yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Sonra süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından vanilya, un ve kabartma tozunu ekliyoruz. En son da, elimizle ufaladığımız helvaları ekleyerek hafifçe karıştırıp, yağlanmış kalıbımıza karışımı döküyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Ilık değil iyice soğumuşken yemeyi tavsiye ediyorum. Ama sıcak helva sevenler ılık halini daha çok beğenecektir. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder