Hindistancevizli Kakaolu Kurabiye

Hindistancevizi bence tat ve sağlığı birleştiren büyülü bir yiyecek.  Kendi başına da lezzetli, neyin içine konulsa ona da lezzet veriyor. Son yıllarda Türk insanının aklına Survivor ile çokça geliyor ve o tür programlar beni üzüyor. Ama konudan sapmayıp tarifimize döneyim :)

Çok lezzetli bir kurabiye oluyor ama ölçüleri tam tutturmak önemli. Nişastayı biraz fazla kaçırınca yapay bir sertliğe erişebiliyor kurabiyeler.

Hindistancevizli Kakaolu Kurabiye Malzemeleri:

- 2 yumurta

- 1 çay bardağı toz şeker

- 3 çorba kaşığı tereyağı

- 3 çorba kaşığı kakao

- 3 çorba kaşığı hindistancevizi 

- 1.5 su bardağı mısır nişastası

- 1 çay bardağı un 

- 1 paket kabartma tozu


Hindistancevizli Kakaolu Kurabiye Yapılışı:

Yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. En son yumurtaları ekleyerek yoğuruyoruz. Bazı malzemeleri sonradan eklemenin pek anlamı yok gibi geliyor insana ama, pastacılık daha kimyasal bir süreç olduğu için sonucu etkiliyor. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Çıkınca sıcakken üzerine hindistancevizi serpilebilir. Bon Appetit!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder