Kuru Üzümlü Kek

Babam yemeğe ve tatlıya aşırı düşkün biri değildi. Tatlı severdi ama obur değildi. Bize yedirmeyi hep kendi yemekten daha fazla sevdi. Sevdiği ve nadiren istediği tatlılardan biri üzümlü kekti. Bana göre de keklerin en temeli, zahmetsizi ama yemesi güzel olanlarından biri. Yemeye, denemeye değer.

Üzümlü Kek Malzemeleri: 

- 3 yumurta

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı kuru üzüm

- 1 paket kabartma tozu

- 3-3,5 su bardağı un


Kuru Üzümlü Kek Tarifi:

Önce yumurtaları çırpın. Sonra sırayla toz şeker, yoğurt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın. En son da kuru üzümleri ekleyin. Bazı şefler üzümleri ıslatıp kurulayıp una bulayarak atıyor. Daha güzel oluyormuş ama o kadar sabrım ve zamanım maalesef olup da henüz deneyemedim. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat veya iyice kızarana kadar pişirin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder