Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Muffin

80li ve 90lı yıllarda Antep fıstığı ve muz çok değerli yiyeceklerdi bizler için. Özellikle yılbaşı ile bağdaştırırdım ikisini de. Böylesine lezzetli ve faydalı bir yiyeceğin o zamanlar kadar olmasa da hala pahalı kategorisine giriyor olması pek adil değil ama bu başka konu. Baklavaların boş yapılıp satıldığı bu günlerde Antep fıstıklı tarif vermek tuhaf olmuştur belki ama daha ucuzlayacağı günlere bir mesaj olarak kalsın.

Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Muffin Malzemeleri:

- 120 gr toz şeker
- 250 gr un
- 1 tutam tuz
- 4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam karbonat
- 1 yumurta
- 50 ml süt
- 50 ml zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 80 gr sütlü çikolata

Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Muffin Tarifi:

Sırasıyla yumurta, toz şeker, süt, zeytinyağı, yoğurt ve diğer malzemeleri karıştırın. En son Antep fıstığını ekleyin. Karışımı muffin kalıplarına döktükten sonra ortasına birer parça çikolata koyarak bastırın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder