Fırında Baharatlı Bebek Patates

Tarifi aldığım videoda yaşlı bir kadın ormanda nehir kenarında ateş yakmıştı, patatesleri yaptılar, taşların üzerinde yediler. Yanında nehirden tuttukları balıklar vardı. Doğada olmak beni inanılmaz mutlu ediyor. 

Herkesle aynı yerlere gidip, kalabalıkta kaybolmak artık ruhumu bunaltıyor. Ama doğada bir hayat için ne yapıyorsun derseniz, hiçbir şey. Her beyaz yakalı gibi hayatımı bir sarmal içinde geçindirmekle meşgulüm. Kendim ve Deniz için yaptığım en iyi şeylerden biri yeşillik bir üniversite kampüsünde çalışmayı seçmek olabilir. 

Yine bir hayat analinizden sonra gelelim yemek tarifine. Bebek patates fırında müthiş lezzetli sonuçlar veriyor. Taze baharatlar da eklenince ikramlık bir meze olabilir. 

Fırında Baharatlı Bebek Patates:

- 500 gr bebek patates
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze fesleğen, biberiye, kekik
- İsteğe göre karabiber, zerdeçal, tuz ve kırmızı biber

Fırında Baharatlı Bebek Patates Yapımı:

Patatesleri temizleyin. Kabuklarını soymadan haşlayın. Haşlandıktan sonra bir su bardağının altıyla ezin. Ezilmiş patatesleri fırın tepsisine dizin. Başka bir kapta zeytinyağı, ezilmiş ve küçük doğranmış sarımsaklar ve baharatları karıştırın, Fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürün. Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder