Taze Yaban Mersinli Kek Malzemeleri:
- 113 gr tereyağı
- 113 gr hindistan cevizi yağı
- 275 gr toz şeker
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 60 ml limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 390 gr un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı taze yaban mersini
Taze Yaban Mersinli Kek Nasıl Yapılır?
Kuru malzemeleri bir kapta, yaş malzemeleri bir kapta karıştırın. Yaş malzemelerde sıra biliyorsunuz yumurta, eritilmiş tereyağı ve süt şeklinde. Ayrı bir kapta yabanmersinlerini unlayın. Kuru ve yaş malzemeleri karıştırdıktan sonra yabanmersinlerini ekleyin, tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırarak fırın kabına dökün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Çok yumuşak ve lezzetli bir kek sizleri bekliyor. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder