Kuru Meyveli Kek

Sofra Dergisi'nin güzel tarifleri oluyor. Yıllardır onu ve Lezzet Dergisi'ni takip ederim. Sofra Dergisi biraz daha anne mutfağı ve Anadolu dokusu taşıyor bana göre. Bu kek de oradan bir tarif. Öyle çok değişik ve ekstra muhteşem bir sonuç çıkmıyor ama güvenilir ve klasik lezzetli bir kek elde ediliyor. 

Kuru Meyveli Kek Malzemeleri:

- 2 yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 8-10 adet elma kurusu

- 7-8 adet gün kuru kayısı

- 1/2 çay bardağı kuru üzüm


Kuru Meyveli Kek Nasıl Yapılır?

Tabii ki her kek tarifinde olduğu gibi, önce yumurtaları çırpmak gerekiyor. Toz şeker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Toz olan tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi ekleyerek karıştırın. Elma kurusu ve kayısıları küçük doğramak gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım. En son meyve kurularını da ekledikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerinde temiz bir bez örterek yumuşak olmasını sağlayanlar var. Soğuyunca güzel bir çayla servis edilebilir. Bon Appetit!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder