Kuru Meyveli Kek Malzemeleri:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 8-10 adet elma kurusu
- 7-8 adet gün kuru kayısı
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
Kuru Meyveli Kek Nasıl Yapılır?
Tabii ki her kek tarifinde olduğu gibi, önce yumurtaları çırpmak gerekiyor. Toz şeker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Toz olan tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi ekleyerek karıştırın. Elma kurusu ve kayısıları küçük doğramak gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım. En son meyve kurularını da ekledikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerinde temiz bir bez örterek yumuşak olmasını sağlayanlar var. Soğuyunca güzel bir çayla servis edilebilir. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder