Antep Fıstıklı Beze

Beze 80'lerde ve 90'larda her pastanede, fırında bulunan bir tatlıydı. O zamanlar seçenekler daha az olduğu için bunu özellikle belirtmek istedim. Kar topu gibiydi, ısırınca çıtır, ağza girince yumuşacık erir, pek tatlı bir yiyecekti pek çoğumuz için. Şimdi pek evimize giren bir tatlı değil. Artık çok şekerli geliyor :) Ama büyüyüp de pişirmeyi denememek olmazdı. 

Antep Fıstıklı Beze Malzemeleri:

- 3 yumurtanın akı

- 1 su bardağı toz şeker (tercihe göre daha az veya daha çok konulabilir)

- 1 su bardağı ufalanmış Antep fıstığı

- 80 gr rendelenmiş bitter çikolata

Antep Fıstıklı Beze Yapılışı:

Önce yumurta aklarını ve şekeri beyaz bir köpük olana kadar çırpın. sonra Antep fıstığı ve çikolatayı ekleyerek tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın. Kaşıkla veya dondurma kaşığıyla fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı çok hafif pembeleşene kadar, yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder