Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

Özellikle yılbaşı zamanı tarçınlı, zencefilli kurabiyeler evde çok güzel bir koku ve dolayısıyla yılbaşı ortamı yaratıyor. Bu kurabiyeyi yanlışlıkla kabartma tozlu ve kabartma tozsuz olarak iki kere denedim. Kabartma tozu koymadan yaptığım versiyonu daha çok beğendim. İçi daha yumuşak kaldı ama hamur da olmadı. Yemesi daha keyifli oldu. 

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Malzemeleri:

- 110 gr oda sıcaklığında tereyağı

- 200 gr toz şeker

- 1 yumurta

- 60 ml pekmez (ısınınca zararlı olduğu için isteğe bağlı)

- 1 yemek kaşığı toz zencefil

- 1 yemek kaşığı tarçın

- 1 paket kabartma tozu

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 250 gr un

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Yapılışı:

Tereyağı ve toz şekeri iyice çırptıktan sonra, malzemelerin hepsini karıştırın. Fırın tepsisine küçük bir mandalina büyüklüğünde toplar yaparak dizin. Kabartma tozu katmayarak yapacaksanız, hamur topunun üzerine hafifçe bastırın ve yassı hale getirin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder