Maden Sulu Kakaolu Sünger Kek

Bir başka yumuşacık kek tarifi ile karşınızdayım. Bu keki işe götürdüm ve gerçekten çok beğenildi. Bir şeyin gerçekten beğenilip beğenilmediğini anlayacak yaşa geldiğimi düşündüğüm için, gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim bu tarifi :) Çok çok yumuşak bir kek çıkıyor ortaya. Eğer imkan varsa sıvı yağın 1/3'ünü hindistan cevizi yağı yapmak daha güzel bir doku veriyor. 

Kakaolu Sünger Kek Malzemeleri:

- 3 yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 şişe maden suyu

1,5 paket kabartma tozu

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- 2 yemek kaşığı limon kabuğu (arzuya göre)

- 0,5 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 2 paket vanilya (veya 1 çay kaşığı vanilya özü, daha güzel bir tat veriyor)

- 3 yemek kaşığı kakao

- 4 su bardağı un

Kakaolu Sünger Kek Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Üzerine maden suyu, limon ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Vanilya ve unu da ekleyerek karıştırın ve karışımı ikiye ayırın. Birine kakao ekleyerek karıştırın. Fırın kabına önce sade karışımı dökün. Kakaolu karışımı da sadenin üzerinde gezdirerek fırına alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder