Etli Lahana Sarma

Sevmeyeni yoktur ya da azdır diye düşündüğüm bir yemek. Buzlukta saklanınca kurtarıcı bir yemek olabiliyor. Yaprak kadar zahmetli değil. Ama tabi dolma kadar kolay da değil. Zahmetine değebilir, arada bir yapılabilir. 

Etli Lahana Sarma Malzemeleri:

- Orta boy beyaz lahana

- 2 1/3 su bardağı su

- 2/5 su bardağı pirinç

- 2 orta boy kuru soğan

- 300 gr kıyma

- 1 yemek kaşığı salça

- Tuz, nane ve istenen diğer baharatlar

Etli Lahana Sarma Tarifi:

2 su bardağı su ve tuz kaynayınca lahana yapraklarını ekleyin. 3-4 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir kapta pirinç, kıyma, rendelenmiş veya küçük doğranmış soğan, salça ve baharatları karıştırın. Yapraklar soğuduktan sonra uygun büyüklükte keserek sarın ve yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişirirken eğer evde varsa sumak ekşisi koymayı öneririm. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder