Geleneksel İngiliz Meyveli Keki

Özel ve güzel bir tarif. Hep görür özenirdim ama ilk kez cesaret edip yaptım. Meyveli kek bence zor, ya hamur oluyor, ya da sert oluyor ve yemesi hoş olmuyor. Bu tarifi aradım taradım ve sonucundan çok memnun kaldım. Yığınla kuru ve yaş meyve koymama rağmen kek çok güzel pişti. Islak kek gibi hissettiriyor ama bir yandan da içi çok güzel pişmiş oldu. O yüzden güvenle tavsiye ediyorum. Bence muhteşem bir kek oldu ama algıları yüksek bir arkadaşım hariç yiyenlerin çoğu "güzel bir üzümlü kek" veya "anne kekine benziyor" yorumları yaptılar, bu da üzmedi değil :)

Geleneksel İngiliz Meyveli Kek Malzemeleri: 

- 495 gr karışık kuru meyve (ben sarı ve siyah kuru üzüm, kuru turna yemişi, kuru kayısı ve kuru dut kullandım)

- 150 gr kiraz şekerlemesi (online almak mümkün, ben Linora marka aldım, güzel çıktı)

- Kuru meyveleri ıslatmak için ne suyu isterseniz ondan (ben taze portakal suyu kullandım, suyla da yapabilirsiniz)

- 170 gr tereyağı

- 180 gr esmer şeker

- 4 büyük yumurta

- 1er çay kaşığı tarçın ve kuru zencefil

- 180 gr un

- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Geleneksel İngiliz Meyveli Keki Nasıl Yapılır?

Kuru meyveleri bir kaba alın. Kayısı ve gereken diğerlerini küçük parçalar haline getirin. Hepsinin üzerini örtecek kadar portakal suyu ekleyin ve 1 gece buzdolabında beklettikten sonra kullanın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Tereyağı ve şekeri ekleyerek karıştırın. Tarçın ve zencefil ile un ve kabartma tozunu da ekleyin. Cıvık olmayan ama katı da olmayan bir kek hamuru elde edin. Kiraz şekerlemelerini de meyvelerin üzerine ikiye ayırarak ekleyin. Tüm meyveler ve kirazları kek hamuru ile karıştırın. Yağlanmış kaba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabiliyor. Dışarıda tutmayı tavsiye etmiyorum. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder