Yılın her ayı yenmesi gereken bir ekmek bence Ramazan pidesi. Anlamı büyük, kendisi lezzetli. Bu tarif oldukça güvenilir. Gerçekten pide tadı veriyor ve hazırlaması kolay. Tarifteki malzemelerden yaklaşık 6 adet küçük pide çıkıyor.
Ramazan Pidesi Malzemeleri:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1/2 paket yaş maya
- 1 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Bu aşamada hafif ele yapışıyor ama sorun değil. Hamuru 45 dakika kadar mayalandırın. Sonra elinize zeytinyağı sürerek hamuru 6 eşit parçaya ayırın ve top halinde tepsiye dizin. Tepsiye galeta unu serperseniz altı daha çıtır olabiliyor. Tepside de 30 dakika kadar bekletin. Üzeri için belirtilen malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamur toplarının üzerine sürün ve parmaklarınızla hamur topuna pide şekli vererek yayvan hale getirin. Bazı tarifler 200 derece fırında pişirin diyorlar ama ben 180 derecede pişirdim ve oldukça güzel oldu. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve sonra üzerine temiz bir bez örtün. Ilıkken veya soğuyunca servise hazır. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder