Glutensiz, Unsuz Tahinli Ekmek

Glutensiz beslenenler için çok önerilen bir ekmek tarifi. Kendisinin iyi olup olmadığına hala emin olmadığım ama faydalı şeyler söyleyen Ümit Aktaş da bu ekmekten yediğini söylüyor. İçindekileri duyunca sonuca inanmakta çok zorlandığım bir ekmek oldu. Yapımı çok kolay, malzemesi çok az, sonucu bunlara kıyasla çok başarılı. Ama tabii tahinin de fazlası faydalı olmadığı için çok fazla tüketmemekte fayda var.

Tahinli Glutensiz Ekmek Malzemeleri:

- 4 yumurta
- 1 bardak tahin (240 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Üzeri için istiyorsanız susam, kabak çekirdeği veya çörek otu

Tahinli Glutensiz Ekmek Tarifi:

O kadar kolay ki :) Tüm malzemeleri karıştırın ve yağladığınız fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana ve kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyip yiyebilirsiniz. Kolayca dilimleniyor. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder