Hurmalı Kek Malzemeleri:
- 200 gr hurma
- 275 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı süt
- 5 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- Kek kalıbı için 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı un
Hurmalı Kek Yapılışı:
Hurmaları az miktar bir suda haşlayarak yarısını püre haline getirin, kalan yarısını da küçük doğrayın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve üzerine 1 yemek kaşığı un serpin. Ben bu işlemi normalde yapmıyordum ve kekler yine de soğuyunca güzelce çıkıyor ama bu sefer yaptım ve daha sıcakken bile kolayca çıktı. Bir kapta tereyağı ve yumurtaları iyice çırpın. Sonra sırasıyla pudra şekeri, süt püre hurma, un ve kabartma tozunu ekleyin. En son yulaf ve doğranmış hurmaları da ekleyerek biraz daha karıştırın ve kek kalıbına dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, tamamen pişene kadar pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder