Lavaş

Hazır markaların lavaşlarını almak istemeyenlere çok kolay bir tarif. Eskiden hamur açmanın ve bu tür şeyler yapmanın çok zor olduğunu düşünüyordum. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da zaman ayırmak ve haşır neşir olmak işi kolaylaştırıyor. Biraz uğraştıktan sonra hamurla barışıyor ve kendi tarzınızı buluyorsunuz. Sonrası, fırında Adana pişerken dürüm yapmak için bir de lavaş yapayım konumuna geliyorsunuz. 

Lavaş Malzemeleri:

- 300 gr (1,5 bardak) un

- 200 gr (yarım bardaktan 1 parmak daha fazla) su 

- 6 gr (1 çay kaşığı) tuz

Lavaş Tarifi:

Malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Küçük mandalina boyutunda parçalara ayırın. Ben merdaneyle daha rahat açıyorum ama oklavayla çok güzel açanlar da var. Açmayı kolaylaştırmak için un veya nişasta serpmek işe yarıyor. Bir yemek tabağından daha küçük boyuta geldiğinde yağsız teflonda (teflon zararlı diyen belki fırında yapabilir)  çevirerek pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder