Yaban Mersinli Glutensiz Lokmalık


Sabah kahvaltı yapmakta zorlanıyorsanız ve tatlı yiyecekleri daha rahat yiyorsanız, ama fazla şeker almak ve sağlıksız beslenmek de istemiyorsanız, muhteşem bir tarif "Yaban Mersinli Glutensiz Lokmalık". Yapması aşırı kolay, yemesi keyifli ve gerçekten sağlıklı diyebiliriz. 

Yaban Mersinli Glutensiz Lokmalık Malzemeleri:

- 70 gr badem unu

- 50 gr yoğurt

- 60 gr taze veya dondurulmuş yaban mersini

Yaban Mersinli Glutensiz Lokmalık Tarifi:

Malzemeleri karıştırın. Biraz vıcık vıcık bir hamur oluyor ama sorun değil. Bundan çok rahatsız olan belki az bir miktar zeytinyağı ekleyebilir. Cevizden biraz daha küçük toplar halinde fırın tepsisine dizin. Cam tepsiye yapışmadı ama belki diğerleri için yağlı kağıt sermek iyi bir fikir olabilir. Üzeri iyice pembeleşene kadar 175 derece fırında pişirin. Üzerine biraz bal dökünce daha da lezzetli hale geliyor. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder