Çilekli Pasta

kolay çilekli pasta nasıl yapılır fotoğrafıPasta yapma fikri insanın gözünde büyüyor, ama doğru tariflerle hiç de zor değil aslında. Temel bir pandispanya ve pastacı kreması yapmayı başardığınız an, gerisi kolay oluyor.

Yandaki pastayı Haziran ayında yapmıştım. Yıllardır çilek almamamıza rağmen, Mahir çok sevdiği için doğumgününde çilekli pasta yaptım. Kremayı çok sevmediği için az tuttum, ama siz kremasını fazla yaparak kekini tamamen kremayla kaplamayı tercih edebilirsiniz.


Pandispanya Malzemeleri:

- 5 yumurta
- 350 gr toz şeker
- 235 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Yumurta ve toz şekeri kabarana kadar çırpın. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek alttan üste doğru karıştırın. Yaklaşık 25 cm.lik kek kalıbını yağlayarak şeker serpin. Hamuru kalıba döktükten sonra önceden ısıtılımış 155 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırın ısısını 160 dereceye çıkardıktan sonra 40 dakika kadar daha pişirin.

Sonuçta yumuşak ama tok bir kek elde ediliyor. Daha güzel bir pasta için keki üçe bölmek daha iyi sonuç verecektir.


 Pastacı Kreması Malzemeleri:

- 2 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Tencereye sütü aktarın. Sırayla yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ekleyin ve pürüzsüz bir şekilde karıştırın. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krema soğuduktan sonra pasta üzerinde kullanılabilir.

Benim tavsiyem, yukarıdaki pandispanya keki ile birlikte kullanılacaksa, kremayı iki ölçü yapmak olur. Böylece iki ara katman ve üzeri için yeterli miktarda krema olacaktır.

Ara Katmanlar ve Üzeri İçin:

- 120 gr bitter çikolata
- 50 gr file badem
- 500 gr taze çilek
- 1 bardak çilek suyu (kendiniz biraz çileği kaynatarak yapabilirsiniz)
 Keki üçe böldükten sonra en alt parçayı yerleştirin. Üzerine 1/2 bardak çilek suyu yayın. Kremayı da istediğiniz miktarda yaydıktan sonra 40 gr rendelenmiş çikolata ve ince doğranmış çileği yerleştirin. İkinci katmana da aynı işlemi tekrarlayın.

Pastanın en üst katmanını ben resimde göründüğü gibi yaptım. Tabii ki yaratıcılıkta sınır yok, nasıl isterseniz beğeniniz eseriniz olacaktır.

Şimdiden afiyet olsun. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder