Zencefilli Kurabiye

Toz zencefille taze zencefılden daha önce tanıştık. Kışları balla karıştırıp öksürüğe çare yapmaya çalıştık, başta tavuk ve hindi olmak üzere her türlü yemeğe katmaya başladık, salatalarımıza bile döktük zaman zaman, bir parça işin suyunu çıkardık sağlıklı olacağız diye.

Taze zencefili de yavaş yavaş yemeklere eklemeye başladık ama onun en iyi kullanım yeri şimdilik nane, elma, çubuk tarçın ve karanfille yapılan çay. O da başka bir yazının meselesi olsun.

Biz dışardan yemeyi minimuma indirip Deniz'ciğim de tatlılara ilgi duymaya başladığından beri değişik tarifler deniyorum. Herkes şekerin zararlarını sıralarken göz göre göre yedirmek içime sinmiyor, ama kötünün iyisi tarifler bulmaya çalışıyorum.

Zencefilli Kurabiye Malzemeler:

 - 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2.5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 3/4 çay bardağı pekmez
- 125 gr. yumuşatılmış tereyağı veya zeytinyağı
- 1 paket vanilya

Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yapın. Hamurun ele yapışan bir hamur olması gerekiyor. Tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurdan birer kaşık alarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder