Sütlü Ekmek

Eğer sürekli evde ekmek yapmaya kararlıysanız, bence en önemli nokta ekmeğin dilimlenebilir olması. Dilimlenebiliyorsa tost yapılıyor, buzluğa rahatlıkla konulabiliyor. Buzluğa dilimleyip koymanın faydası da, ne kadar dilime ihtiyaç varsa o kadar alabilmek. İşte bu sütlü ekmek tarifi benim bu ihtiyacıma tam olarak cevap verdiği ve tadı da güzel olduğu için bu ara üst üste en çok yaptığım ekmek oldu. Yapması da çok zor değil ayrıca.

Sütlü Ekmek Malzemeleri:

- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 2.5 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz


Sütlü Ekmek Tarifi:

Öncelikle süt ve mayayı karıştırın. Sonra tüm malzemeyeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Yaklaşık bir saat kabarması için bekletin. hamur mayalandıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Tepsiye dizdikten sonra 20 dakika kadar daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bon Appetit!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder