Hindistancevizli Kurabiye

Yenildiğinde insanları şaşırtan yiyecekler yapmayı çok seviyorum. İşte bu kurabiye o şaşkınlık ve beğeni ifadesini ziyadesiyle veriyor yüzlere. Bu kurabiyeyle ilgili hatırladığım en değişik anımsa İstanbul'da yaşadığım zamandan geliyor. Deniz o zaman Şişli Terakki Anaokulu'na gidiyordu, ben de evden çalışıyordum. Okulun önünde park yeri bulmak korkunç zor olduğu için çıkış saatinden bir saat önce gidip park yeri buluyor ve ya arabanın içinde kitap okuyor, ya da yürüyüş yapıyordum. O bir saatte benimle birlikte az sayıda anne, çok sayıda da özel şoför de aynı şeyi yapıyordu. ve bir şekilde birbirimize saygı içinde yardımcı oluyor, merhabalaşıyorduk. Bir gün bu bekleme ekibine de bu hindistancevizli kurabiyeden yapıp götürdüm. Ana nizamiyedeki güvenlik görevlisi bile tarif istemişti :) Bu sebeple, denemeye değer, deneyiniz.



Hindistancevizli Kurabiye Malzemeleri: 

- 3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistancevizi

- 125 gr tereyağı

- 1,5 çay bardağı toz şeker

- 1 paketten (200 gr) 1 çay bardağı eksik nişasta

- 1 paket kabartma tozu

- 1 çay bardağı un

- 1 yumurta

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi: 

Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde toplar halinde aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pempeleşinceye kadar pişirin. Bon Appetit!

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık , denemek istiyorum kurabiyeyi. İki sorum olacak . Birincisi taze derken hindistan cevizi meyvesini alıp içini kendimiz rendeleyerek mi kullanacağız? Bi de marketlerde satılan paketli hindistan cevizi rendeleri var yoksa o mu ? İkincisi çay bardağının boyutu nedir? klasik mi ? ajda mı ? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CafeAmbrosia2 Mart 2022 17:05

      Merhaba, beğenmenize sevindim. Ben meyve alıp kendim rendeledim. Ama büyük marketlerde kesilmiş dilim taze hindistancevizleri de satılıyor biliyorsunuz. Onları alıp rendelemek de kolay oluyor. Çay bardağı klasik boyut :) Afiyet olsun.

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil